Множество награди бяха раздадени днес на фестивала в Русе!

0

Общо 17 награди – две големи, четири специални и 11 други награди, връчи журито на Осмия Фестивал на туристическите забавления и анимации от Единадесетото изложение „Уикенд туризъм Русе 2015“. Големите награди получават Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ от Стара Загора и майсторът на стъклени фигурки Владимир Анисимов от Варна.

Специалните награди тази година отиват при новите открития на фестивала на забавленията и анимациите – представители на улични музиканти и кулинари. Това са Клубът на професионалните готвачи от Русе – за съхраняване и популяризиране на кулинарните традиции в Русенския край; цирк „Играчка-Плачко“ – за успешна работа с деца и Цирк де Ла Люлин – за екстремна улична атракция; както и музикантите от групите Бордуна и Магдалена Петрович Трио.

Големите и специалните награди са грамоти, придружени от пластики, чийто автор по традиция е русенският творец Нина Е. Тази година пластиките изобразяват новото лого на фестивала – куфар със символите на различните улични атракции, забавления и анимации.

Русенският фестивал на туристическите забавления и анимации е единствен в страната, който отбелязва развитието на атракциите в сектора на туризма. Той се провежда като част от програмата на изложението „Уикенд туризъм Русе“, организира се от Община Русе с подкрепата на Министерството на туризма. Тази година в програмата се включиха повече от 34 групи с над 200 участници от цяла България.

Наградите бяха връчени от членовете на журито проф. по етнология д-р Албена Георгиева, Пламен Мирчев – Мирона – композитор и Александър Беровски - режисьор. Също така от организаторите  Цвета Ненова и Димитър Липовански, както и от зам.-кмета Димитър Наков, който връчи големите награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари