Многодетна майка иска да дари събраните за лечението й пари на деца в нужда

1
Наталия има страхотни новини и предлага помощ за нуждаещи се дечица
Наталия има страхотни новини и предлага помощ за нуждаещи се дечица

34-годишната Наталия Гърнева е майка на четири деца, чийто живот до скоро висеше на косъм, тъй като лекарите й откриват аневризма на базиларната артерия в мозъка, която е на много лошо място и не може да се направи нормална операция, защото има много голяма шийка.

Наталия са свърза с редакцията ни, за да ни съобщи много добри новини. След преживяни 2 операции, тя е здрава. Но има и още нещо, което я вълнува и иска да сподели - за лечението си Наталия се е нуждаела от много средства - дарения по банкова сметка, DMS номер. Така тя успява да събере пари за операциите си, но се случва нещо невероятно и се оказва че парите са излишни и сега тя има огромно желание да дари парите на нуждаещи се деца.

Първо нека ви разкажем за преживяното от г-жа Гърнева.

Наталия преживява кошмар, когато разбира какви да вариантите за лечение на проблема.

Лекарите от столичната болница „Св. Иван Рилски” ѝ обясняват, че рисковете при стандартна операция са огромни.

При такава интервенция има риск от това да бъдат засегнати говорът, зрението, преглъщането и дори от смърт.

Пред Наталия са поставени три варианта – класическата операция, емболизация и да изчака.

И тя, и докторите избират емболизацията, при която в мозъка ѝ ще бъдат поставени стентове. Проблемът при този вариант е, че НЗОК поема само 10 000 лева.

При Наталия обаче са необходими над 28 000 лева. Тя подава документи в НЗОК за отпускане на средства и към днешна дата все още няма отговор.

Многодетната майка няма откъде да намери парите, затова, посъветвана от лекарите, отива да говори с ръководството на болницата.

От там разрешават операцията да бъде проведена преди Наталия да е внесла парите, като ѝ дават срок до 14 юли да ги намери и внесе.

Наталия постъпва в болницата на 7-ми април. Преди операцията обаче докторите настояват да ѝ бъде направена повторна ангеография.

Така откриват втората аневризма в мозъка - на вътрешна каротидна артерия.

От изследването става ясно и, че първата аневризма е пораснала драстично от 7 мм до 22 мм за по-малко от 20 дни.

„Стентовете дойдоха много бързо, за три дни, но се наложи да ми направят гастроскопия заради язвата. Проблемът беше, че след емболизацията и поставянето на стента, трябва да пия антиколаболанти, които могат да предизвикат кървене в стомаха, а след интервенцията трябва да пия кръворазреждащи медикаменти, които не мога да спра, защото мога да получа тромб в мозъка”, разказа тя.

За да бъде оперирана втората аневризма в мозъка на Наталия, тя трябва първо да плати предишната операция. Жената има отворена дарителска сметка, в която има постъпили едва 5 000 лева. Цената на втората операция е близо 24 000 лева. Така общата необходима сума е над 50 000 лева.

Докторите дават огромна надежда за живота на Наталия, ако бъдат направени двете операции. Възстановяването ще е 100-процентово.

На 28 април тази година лекарите извършват емболизация, но се оказва, че борбата на Наталия продължава, тъй като се нуждае от втора операция.
За нея тя трябва да плати 3 000 лева авансово. Тогава идва чудото - Министерството на здравеопазването отпуска 2 000 000 лева за извършване на операцията "Ембоолизация". По този начин пациентите с аневризма получават незабавен шанс за живот. Няма го стреса, че ако нямаш аванс от 3 000 лева, нямаш шанс за операция. Това според Наталия е страхотна новина за всички нуждаещи се пациенти.

Наталия е одобрена за финансиране и й е направена втората операция.

Сега тя е жива и здрава, чувства се чудесно и изказва благодарност към д-р Станимир Сираков: "Това е уникален лекар, специалист. Той ми оказа подкрепа през цялото време, Насърчи ме да търся средства за операциите и да се даде гласност на случая ми. Изключително съм му благодарна", казва развълнувано Наталия.

Д-Р Сираков завършва медицина през 2009 год. в МУ-София. Веднага след завършването си започва работа като ординатор в отделението по "Компютърна и магнитно-резонансна томография" към УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Д-р Сираков е един от малкото лекари в страната, извършващи високоспециализирани животоспасяващи интервенционални интракраниални процедури като "койлиране" на мозъчни аневризми и облитериране на мозъчни и гръбначно-мозъчни артериовенозни малформации, както и минимално инвазивно лечение на злокачествени заболявания на черен дроб, бъбреци, пикочен мехур и други органи.

Наталия иска да сподели с всички, че много хора с аневризма не знаят, че се извършва тази операция амболизация, а се подлагат на операция на мозъка. При нея обаче съществуват много рискове, които се избягват чрез метода емболизация - при който се поставят стендове в мозъка и се събуждаш от манипулацията адекватен.

Главната причина обаче да се свърже с нас майката на четири деца е, че има желание да дари, събраните от нея пари на деца, които имат нужда от лечение.

Тя разполага с 8 643  лева, които са набрани по тези начини:

Събрани през еPay: 1985 лв.
Събрани през ОББ: 2559 лв.
Изпратени SMS: 4055 броя
Абонаменти от 2 лв.: 22 броя

Всеки, който иска да получи помощ за детето си може да се свърже с Наталия на Фейсбук страницата й - Наталия Стефкова Гърнева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари