Мними онлайн търговци лъжат клиенти в мрежата

1
Поръчвате си едно, а получавате друго. След като върнете стоката, се оказва, че друг клиент я е получил, а вашият телефон е даден за връзка с доставчика...
Поръчвате си едно, а получавате друго. След като върнете стоката, се оказва, че друг клиент я е получил, а вашият телефон е даден за връзка с доставчика... Видео: bTV

Мними онлайн търговци заобикалят закона като продават стоки през „Фейсбук” страници, а не през интернет магазини.

Така те освен че не дават гаранция на потребителите за стоките, ощетяват и хазната, като не плащат данъци, информира bTV.

Владимира Крумова пазарува онлайн от години, тъй като е по-удобно и има по-голямо разнообразие от продукти. Възползва се и от предложения във „Фейсбук” страници.

Последно си купува яке от една от страниците. Доставката е с куриер, на който с наложен платеж се дават парите. „Изпратих им адрес за доставка, получих якето без опция за преглед и тест, взех го във вкъщи и когато разопаковах пакета, видях, че има пълно разминаване с това, което аз съм искала и като цвят и като размер”, разказва Владимира.

При опита за рекламация администраторът на „Фейсбук” страницата ѝ казва, че няма проблем да получи парите обратно. Адресът е във Враца, а доставката пак трябва да е за нейна сметка. На следващия ден Владимира получава обаждане с викове и крясъци от жена, която също не е доволна от това, което е получила. Жената от телефона също се оказва клиент. Поръчала си якето, но не от търговската „Фейсбук” страница, а от личен профил. А Владимира се оказва част от схема, срещу която е заведена жалба за измама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари