Мнима служителка на ВиК събира пари за почистване на водомери

0
Пенсионер обаче се опита да задържи жената
Пенсионер обаче се опита да задържи жената

Нов вид измама. Мнима служителка на ВиК обикаля домовете на хората в Монтана и събира пари за почистване на водомери.

Пенсионер обаче не се хвана на въдицата, осъмнил се и се опитал да задържи жената.

Става дума за 41-годишна софиянка. В един от блоковете в Монтана успяла да вземе 10 лева от възрастна жена. В друг блок обаче ударила на камък – 79-годишен мъж поискал да провери тетрадката й, където трябвало да положи подпис. Мнимата служителка на ВиК обаче тръгнала да бяга. Мъжът я хванал за ръката, но не успял да я спре. Но за сметка на това измамницата оставила чантата си, в която били личните й документи, ключове и тетрадка с адреси, предаде NOVA.

 „Да, действително ние извършваме такава услуга – почистване на водомери. Всеки един наш служител, който има пряк контакт с нашите клиенти, има карта, с която трябва да се легитимира. В нея има име на служителя, подпис, мокър печат и снимка. Препоръчваме на всеки абонат да изисква такава легитимация. Нямаме допълнителна информация за случая. Изпратихме наши инспектори, но жената беше избягала от адреса”, обясни инж. Людмил Минев от ВиКМонтана.

Той допълни, че са сигнализирали полицията за случая. Към момента няма данни за мащабите на измамата. Такава се случва за първи път от името дружеството в Монтана

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари