Младоженци не искат цветя за сватбата си

0
Нели и Костадин ще помолят гостите си да оставят парите предвидени за букети в специална кутия
Нели и Костадин ще помолят гостите си да оставят парите предвидени за букети в специална кутия Снимка: Марица

Бъдещи младоженци решиха да се лишат от букетите в сватбения си ден, а вместо това да помолят своите гости да им оставят парите за цветя в специална кутия, събраната сума от която впоследствие да дарят за благородна кауза.

Идеята е на Нели Баирова и Костадин Длъгнеков от Панагюрище, които много скоро ще станат семейство, пише Марица.бг

"Ходила съм по доста сватби и на всяка се подаряват много букети. Накрая булката събира вкъщи огромно количество цветя, които трудно съхранява, а и няма време да им се нарадва, защото все пак са живи и рано или късно изсъхват. Хубав жест е, но нетраен, не може да ти остане за спомен. Затова решихме, че е излишно нашите гости да дават пари за букети, при положение, че със събраната сума може да се направи нещо далеч по-хубаво.

На сватбата ще имаме кутия, на която ще пише "Цветя" и там близките и приятелите ни могат да оставят пари, горе-долу колкото би им струвал един букет в цветарски магазин. Идеята ни е написана на поканата за сватбата и всички ни подкрепят горещо за решението ни", разказва бъдещата младоженка. Младите влюбени все още не са решили каква ще бъде тяхната кауза, защото искат да изберат много внимателно на кого и как ще помогнат. 

Големият ден на Нели и Костадин от Панагюрище е на 9 септември. Остават им малко повече от два месеца до бракосъчетанието и вече тече усилена подготовка. Бъдещата булка е танцьорка в местния състав "Средногорска жарава", а младоженецът е програмист и запален рокаджия.

Интересно е, че на последната сватба, на която присъстват, Нели хваща букета на булката, който се хвърля към неомъжените дами, следвайки традицията, че уловилата го е следващата младоженка. Няколко месеца след това тя наистина получава предложение от любимия си Костадин.

Все по-често младоженци отказват цветя на сватбата си с идеята парите за тях да се дарят. Това се случи преди броени дни, отново в Панагюрище. Общинската съветничка Николета Тодорова, вече Котларова по мъж, сключи брак с любимия си Стоян на 17 юни. Младото семейство беше помолило гостите си да не им носят букети, а да им оставят парите за тях.

Така се събрали 1280 лева, който младоженците дариха на двата центъра за деца и възрастни хора с увреждания "Дъга" и "Св. св. Козма и Дамян" в Панагюрище. Парите ще бъдат вложени за обезопасителни съоръжения в интерактивната стая на децата и закупуване на рехабилитационно оборудване за възрастните хора с увреждания. На всеки от домовете дали по 640 лева.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари