Младоженци се изкъпаха в ледените води на Чолаковия вир

0
Според обичая "Къпанки" мъжът се връща с вода в дома си
Според обичая "Къпанки" мъжът се връща с вода в дома си Видео: NOVA

Според обичая "Къпанки" мъжът се връща с вода в дома си

Обичаят "Къпанки" се почита на Ивановден по стар стил. Според традицията, всички младоженци, сключили брак през изтеклата година и техните кумове трябва да се потопят за здраве и берекет в ледените води на реката, информира NOVA.

Трима мъже от Перущица участваха в ритуала и се потопиха в Чолаковия вир. Четвъртият е шотландец, той се е оженил през м.г. на територията на града.

Според обичая мъжът се връща с вода в дома си и налива бавно в ръкава на своята съпруга, която трябва да се е хванала за плодно дръвче.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До 1
    Ами то ние от "вгъZZраждани" сме само такива-патреоти на маса! Уважаваме "българските" традиций от 15-ти век и славим мадушка РуZZ!
  • 3
    1
    wtf?!
    Виждам само някакви татуирани дебели брадясали батки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари