Младите руснаци масово искат да избягат от страната

0
Делът на руснаците на възраст 18-24 години, които искат да емигрират от родината си е 41%, сочат представени днес данни от допитване на социологическия център „Левада“
Делът на руснаците на възраст 18-24 години, които искат да емигрират от родината си е 41%, сочат представени днес данни от допитване на социологическия център „Левада“ Снимка: Peter Atkins

Делът на руснаците на възраст 18-24 години, които искат да емигрират от родината си е 41%, сочат представени днес данни от допитване на социологическия център „Левада“, предаде ТАСС, цитиран от БНР.

Общо 17 на сто от гражданите на страната са отговори „определено да“ и „по-скоро да“ на въпроса, дали искат да напуснат страната. Отговорилите „определено не“ в анкетата са 61%, което е най-високият показател за последните години.

Резултатите от проучването на „Левада“ за емиграционните настроения са доста абстрактни и не сочат, че голяма част от руснаците искат да заминат от Русия, коментира говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Мнозинството от гражданите заявяват, че не искат да емигрират, подчерта той. 

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари