Млади таланти твориха в конкурса "Магията на изкуството"

0

Приключи третият Национален конкурс по изобразително и приложно изкуство

Магията на изкуството” 2023 се организира от Общинския детски център за култура и изкуство и е посветен на 1 март – Ден на любителското творчество и на Баба Марта.

Жури с председател художничката и изявен скулптор Мая Кубратова - преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, прегледа повече от 300 работи на деца от над 60 училища и общински детски центрове за култура и изкуство в страната. Задачата бе да се определят победителите в два раздела – „Живопис“ и „Приложно изкуство“ в три възрастови групи:

- Първа група - от 1 - 4 клас

- Втора група - от 5 - 7 клас

- Трета група - от 8 - 12 клас.

Оценяващите се затрудниха с класирането на произведенията на децата, като бяха наградени 71 участници и 21 творчески колектива. Всички отличени участници ще получат своите грамоти, медали и плакети на посочените от тях адреси. Творбите им ще бъдат представени в навечерието на Международния ден на детето 1 юни заедно с отличените от предстоящия IV Национален ученически конкурс за детска рисунка и илюстрация „Светът е цветен за всички детски очи“ 2023, който също се организира от ОбДЦКИ – Русе.

Победителите вижте тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари