Млади резбари от Русе засадиха дърво на Роженските поляни

2

Ивана и Стела изработиха на място пано и го презентираха на Фестивала на дърворезбата

Три последователни дни ученици от ПГДВАЙосиф Вондрак“ участваха във фестивал на дърворезбата на Роженските поляни.

Ивана и Стела от 10в клас заедно с учителя – специалист Васил Василев споделяха знания и умения в дърворезбата заедно с други любители на изкуството и популяризираха чрез взаимопомощ и сътрудничество това изключително умение. Учениците от специалност „Художествена дърворезба“ изработиха на място пано и го презентираха пред другите участници във фестивала. Организатори и домакини на „КООП ФЕСТИВАЛ НА ДЪРВОРЕЗБАТА 2023г.” са Централен кооперативен съюз и хотелски комплекс „КООП-Рожен“, м. Роженски поляни.

В събитието участваха учащи професионално обучение по дърворезба/карвинг в училища по изкуствата, специализирани паралелки към общообразователни училища и гимназии, висши учебни заведения и академии, любители и практикуващи дърворезба/карвинг, които нямат професионална подготовка. Младите резбари от ПГДВА се изявиха с произведение на тема „Твори с дърво и засади дърво“, за което получиха грамота за участие и материална награда.

В свободното си време Ивана и Стела наблюдаваха правене на родопско кисело мляко, посетиха Роженската обсерватория и оставиха следа като засадиха дърво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари