Младежкият отбор по кану-каяк на Украйна намери спасение в Русе

1
Ще посветим победите си на Русе и България, заяви старши треньорът на младите състезатели
Ще посветим победите си на Русе и България, заяви старши треньорът на младите състезатели Видео: Русе Медиа

Украински национали по кану-каяк ще проведат тренировъчен лагер в Русе

47 състезатели и треньори от юношеския отбор пристигнаха късно снощи в общинската база на езерото Липник.

Младите спортисти са били на лагер в Турция, когато е избухнала войната. Тъй като не могат да се приберат у дома, Международната федерация по кану-каяк се е обърнала за съдействие към европейските си членове, информира Русе Медиа.

България си отвори също сърцето за тях и ги прие в момента тук, на нашето езеро. Те избраха Русе по простата причина, че желаят да са по-близо до дома си, до Украйна. Това не е спасителен лагер, това е тренировъчен лагер, ние ще тренираме съвместно също с нашите спортисти“, сподели Евгени Недев, президент на СК по кану-каяк „Локомотив“-Русе.

За украинските спортисти ще се грижат общината и дарители заедно с БЧК и „Каритас“. Тази сутрин с тях в общинския хостел в Николово се срещна и кметът на Русе Пенчо Милков.

През нощта екипът ни ги е посрещнал, правим всичко да бъдат удобно настанени, въпреки че базата е за 33 души. Надявам се нашата топлина да я усещат, да поддържат висока подготовка. Изразих пред тях съжаление за войната и им пожелах по-скоро да се върнат в родината си“, каза кметът.

Младите украински спортисти споделиха огромната си благодарност към Русе и България. Семействата на много от тях са се разпилели из Европа при бягството от войната.

Много е хубаво, че има страни, които могат да приютят спортистите без никакви въпроси и толкова топло, с хубави условия. Благодаря от името на целия отбор, на всички украинци“, споделят Владислав, Яна и Алиса.

Страхотно е, че имаме възможност да тренираме и всички победи и успехи, които ще имаме, ще посветим на вас, на България и на вашия град“, каза развълнуван Едем Мурадосилов, ст.треньор на националния юношески отбор на Украйна.

Тренировките на украинските спортисти на езерото в Николово ще продължат един месец, като днес се очаква да пристигнат и лодките на състезателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Братчеда
    Голямо БРАВО на Евгени Недев! Голям спортист, още по-голям ЧОВЕК! Гордост за Русе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари