Младеж наръга футболист защото носел шал на ЦСКА

0
Младеж на 17 г. се озова в болница, след като бе наръган с нож от 14-годишно момче след спор за футбол
Младеж на 17 г. се озова в болница, след като бе наръган с нож от 14-годишно момче след спор за футбол

14-годишният е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Младеж на 17 г. се озова в болница, след като бе наръган с нож от 14-годишно момче след спор за футбол. Баткото бил цесекар, а нападателят – от “Левски”. Двамата се скарали на спирка до 31-о училище в София.

Единадесетокласникът Марио Идризов чакал автобуса след края на учебните занятия. Покрай него минала компанията на 14-годишния Иван Георгиев от запалени фенове на “Левски”. Марио носел шалче на ЦСКА и от компанията на Иван го нападнали с викове “Свиня” и “В група”, разказаха криминалисти. При разминаването последвала размяна на обиди. Афектиран, 14-годишни се върнал и налетял на бой. Марио обаче надделявал, затова Иван извадил нож, тип пеперудка, и го пробол в крака. Избягал, но след няколко часа полицията го заловила.

Марио Идризов е в “Пирогов” без опасност за живота. Има прорезна рана на лявото бедро, оказана му е медицинска помощ, казаха от болницата, пише 24 часа.

14-годишният е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той ще бъде поставен под надзор на специалист от Детска педагогическа стая.

Назначена е и психиатрична експертиза, която да провери състоянието на момчето. До този момент то не е имало подобни прояви.

Нападнатият Идризов освен фен е и футболист. Младежът играе като защитник за отбора на “БМ спорт 09”. Той се състезава в Зоналното първенство “София-Юг”. През есента централният защитник е записал 15 мача с 1129 изиграни минути. Отбелязал е един гол. Статистиката му е по-добра от миналогодишната, когато в 10 мача бил на терена едва 659 минути.

“Марио е много изпълнителен, не е конфликтен и винаги играе за отбора”, разказа треньорът му. Затова го наградили с повече игрово време.

Очаква се травмата му да го извади от терените за около месец. Засегнатият ляв крак е по-слабият на Марио, въпреки че му се налагало да запълва дупки и понякога да се подвизава като ляв бек.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари