Младен Маринов: Целият наличен състав е на пътя

0
Новите камери действат. Има поръчки и за други камери, така че това е пътя.
Новите камери действат. Има поръчки и за други камери, така че това е пътя.

През последните две седмици констатираме усложняване на пътната обстановка в страната.

Това е тревожно и предприехме съответните мерки за намаляване на пътния травматизъм. Засилихме контрола с по-голяма мобилност на екипите по пътищата.

Това заяви главният секретар на МВР Младен Маринов веднага след изнесеното заседание на Комисията по вътрешен ред и сигурност, предаде Novini.bg.

„Новите камери действат. Има поръчки и за други камери, така че това е пътя. Увеличават се техническите средства, които автоматизирано да регистрират нарушенията. Това е една от нашите възможности да дисциплинираме водачите. Проблемът е комплексен и касае инфраструктурата, водачите и МПС. Ако не се действа комплексно и по трите проблема се отчита увеличаване на пътнотранспортния травматизъм“, подчерта главният секретар на МВР.

„Затова продължаваме. Целият наличен състав е на пътя. Това, което може бързо да се направи, се прави. В непрекъсната координация сме с новата агенция за пътна безопасност. Формират се добри практики, които развиваме. Една от тях е инфраструктурно – обозначенията с пътни знаци, маркировка, пешеходни пътеки, превантивна дейност.

Маринов уточни, че новият орган ще е оперативно звено, в което ще работят представителите на институциите, които имат отношение по пътна безопасност. Констатираните нередности бързо ще бъдат отстранявани. Служителите, които ще работят в новия институт и сега работят в структурите на сега съществуващия щат на съответните ведомства. МВР осигурява само базата и техническото оборудване.

„Днес проведохме изнесено заседание на Комисията по вътрешен ред и обществен ред. Запознахме се с актуалните приоритети, които са на вниманието на ГД „Национална полиция“, приоритети, свързани с противодействието на конвенционалната престъпност. Актуален приоритет е безопасността на движението, която е леко тревожна и сигурността на гражданите през летния сезон. Тази практика е удачна и ще я продължим занапред. Имаме възможност да си говорим свободно и ще продължим да работим така“, заяви председателят на вътрешната комисия в НС Пламен Нунев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари