Млада жена почина, след като плати 60 000 лв. за лечение

0
Млада жена почина, след като плати 60 000 лв. за лечение

Бургазлийка почина, след като близките й платили за лечението 67 000 лева. Близките на Анита Жекова, която е майка на две деца, са сигурни, че до трагедията се стигнало заради лекарска немарливост и от лакомията на един дистрибутор на медицински изделия, пише "Флагман"."Сестра ми има деца на 4 и 17 години. Преди няколко месеца тя започна да губи зрение и се установи, че има аневризъм на мозъка.

Нуждаеше се от спешна операция. Транспортирана беше във Военно-медицинска академия в София. Лекарят д-р Лилов ни каза, че трябва да се обадим на Йордан Цветков, защото има нужда от специален стенд за разширяване на съдовете. Дистрибуторът ни поиска 42 000 лева. Дадохме му ги в присъствието на лекаря, а той ни даде само някаква проформа фактура, която не служи за нищо. Той имаше обаче наглостта да иска от Анита още 3000 лева, защото толкова било ДДС-то", разказа Жени Вълнарова пред камерата на TV 7. Тя сподели, че сестра й била изписана след първата операция в цветущо здраве, но на 5 юни получила кръвоизлив и изпаднала в кома. Наложило се отново да я откарат от Бургас в София.

"В неделя ни казаха, че трябват още 25 000 лева. От близки и приятели събрахме едва 10 хил. лева. Останалите 15 000 лева дадохме на Цветков в сряда, но за операция не остана време, защото в същия ден Анита почина", добавя Жени.

Не е допустимо пациентът да контактува с дистрибутора и е изключено такива медицински изделия да струват 67 000 лева, заяви Иван Димитров от Българския пациентски форум. Адвокат Мая Цветковска пък посъветва роднините да съдят болницата и дистрибутора.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари