Млада русенка отива на съд за измама

1
32-годишната Айгюн мами данъчните – купила кола от Дупница, а излъгала, че е от Милано
32-годишната Айгюн мами данъчните – купила кола от Дупница, а излъгала, че е от Милано

32-годишна русенка, която се опитала да си спести данък за купен автомобил, е извършила документно престъпление, твърди Районна прокуратура – Русе.

Дамата си купила лека кола в Дупница, но представила договор, че е напазарувала автомобила в Милано.

Обвинението против Айгюн К. е за това, че на 15 април 2015 г., шефа на Дирекция „Местни данъци и такси“ при Община Русе, с цел да избегне заплащането на дължими данъци за лек автомобил „БМВ-530 Д”, потвърдила неистина в данъчна декларация, че колата е била придобита от нея на 10 март в Милано. Дамата застава пред Темида и заради факта, че съзнателно се ползвала от неистински частен документ - договор за покупко-продажба на лек автомобил „БМВ- 530Д”, на който бил придаден вид, че е сключен в Италия.

Прокуратурата установила, че жената купила „БМВ 530 Д“ от автокъща за сумата от 12 660 лв. След като автомобилът бил регистриран в КАТ, тя обаче не подала изискуемата по закон данъчна декларация по чл.54 ал.4 от ЗМДТ. В началото на март 2015 г. решила да избегне заплащането на дължими данъци за периода от закупуването му, като за целта пререгистрира „БМВ-то“ под претекст, че не харесва регистрационния номер и след това подала въпросната декларация пред данъчните в Русе, като приложила друг неистински договор за покупко-продажба на автомобила. По този начин тя целила да избегне заплащането на дължимия за превозното средство данък за 2012г. и 2013г.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари