Млад мъж откри стрелба в синагога в САЩ

0
Един човек е починал от раните си, други трима са в болница
Един човек е починал от раните си, други трима са в болница Видео: BULGARIA ON AIR

Един човек е починал от раните си, други трима са в болница.

Стрелба в синагога в Съединените щати навръх еврейския празник Пасха. Един човек е починал от раните си, други трима са в болница, сред тях и местният равин. Нападателят е 19-годишният Джон Ърнест. Той е задържан.

Атаката става минути преди 11 и половина сутринта в градчето Пауей, щата Калифорния. Мъж нахлува в храма по време на религиозната служба за Пасха и открива огън с полуавтоматично оръжие, предава BULGARIA ON AIR.

В синагогата е имало пътен полицай, който не е бил на служба. Когато нападателят е хукнал навън, служителят е стрелял по него, но не го е улучил, а само е уцелил колата му. Младежът бяга и е арестуван по-късно от друг полицай.

Засега разследващите не съобщават мотивите му, но проверяват негова публикация в социалните мрежи. В онлайн манифест Ърнест заявява, че се е вдъхновил от атаките срещу джамии в новозеландския град Крайстчърч от миналия месец и от стрелбата в синагога в Питсбърг от края на октомври.

Редица политици осъдиха стрелбата като "неприемлив акт на антисемитизъм“. Нападателят се разследва във връзка с пожар в джамия от миналия месец. Полицията на Лос Анджелис обяви, че засилва охраната на всички синагоги и други храмове в щата.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари