Млад мъж изкопа гроб и умря навръх Великден

0
Преди години в язовира смъртта си намерил и вуйчото на удавника
Преди години в язовира смъртта си намерил и вуйчото на удавника Видео: kotelnews.com

Трагедия на Великден разтресе котленското село Ябланово.

38-годишен мъж се удави в язовир край населеното място, а тялото му все още не е открито, показа kotelnews.com.

Няколко часа след като копали гроб за свой съселянин, Али Муртазов заедно с двама приятели отскочили до селския микроязовир където на поляната поседнали, хапнали и порядъчно пийнали.

Топлият ден предразположил мъжете да се разхладят във водата и оставили Али да пази дрехите и багажа. Отишли на отсрещния бряг и когато влезли във водата, с учудване забелязали как в далечината Али вече се кепе и маха за помощ сякаш се дави. Хукнали да се връщат, виждайки как потъва, но разстоянието било голямо. Когато пристигнали, от Али нямало и спомен, виждала се само последната му стъпка в калта край брега, дрехите му и тубите с бира.

Викали, оглеждали се, влезли във водата, но без резултат. Тогава се обадили и на 112, часът бил малко след 14. На мястото на инцидента за кратко време от селото на загиналия се събраха стотици, чули за трагедията.

„Али беше работлив, занимаваше се със строителство. Има две дъщерички, съпругата му работи в чужбина. За съжаление обичаше да си пийва. Случайно или не, в този язовир преди години се удави и вуйчо му. Само няколко часа преди да умре беше копал гроб за починал от селото. От хора съм чувал, че животът му така се е стекъл, че се е случило на няколко пъти да  прави опит за самоубийство. Не мога да си обясня защо днес е влязъл във водата. Но съм склонен да го отдам на алкохола, който изключително презирам. Не бих казал, че  той и семейството му са били в крайно бедно социално положение, но може да са имали други проблеми. Остави две сирачета, за които живота ще бъде много тежък”, сподели първия братовчед на удавника Назъм Муртазов.

Източник: kotelnews.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари