Мизерия, ужас и студ за 180 лева в „спа” хотел

0
Кошмарен хотел в Троянския Балкан
Кошмарен хотел в Троянския Балкан Видео: NOVA

Почивка в спа хотел край село Чифлика в Троянския Балкан се превърна в кошмар за младо семейство.

Стая в мазето, мръсотия и нощ при минусови температури. С две малки деца. Преживяването им струва 180 лв, съобщава NOVA.

Мястото е тризвездният комплекс „Чифлика палас ризорт и спа”. Георги Бабев и семейството му решават да отседнат там в дните около 3 март, привлечени от впечатляващия външен вид на хотела на снимките и обещаните „отлично обслужване и услуги, сред които и ползването на външен и вътрешен басейн с минерална вода и отпускащи спа процедури”.

В рекламата на хотела пише, че „стаите са просторни, приятно обзаведени и предразполагат за релаксираща почивка”.

„Решихме да отидем на място, където има минерална вода, децата да могат да се къпят, да е топло. Проверихме в интернет, харесаха ни снимките и очаквахме на базата на тази висока цена да получим качествена услуга”, заявява Бабев. „Очаквахме на базата на тази висока цена да получим качествена услуга”.

На място нещата се оказват доста по различни от очакванията на младото семейство.

„Дори човекът на рецепцията каза, че сме настанени в бивше сервизно помещение. Имаше ужасни петна по мокета. Таваните бяха облепени с хартия и тиксо, да се скрие падналата мазилка. Пукнатини навсякъде по сградата. Дограмата беше изключително стара и духаше. Вратата, която беше към терасата, не можеше да се затвори. Нямаше крушки”, разказва Бабев. Дъщеря му намерила мравки в леглото си на сутринта.

Клиенти от съседна стая им дали „една малка електрическа печка, за да се отопляваме” в апартамента с хол и две спални.

На сутринта управителят на хотела отказва да приеме оплакванията и да им върне парите, съветва семейството да му напишат имейл, който той да препрати на шефовете си в София. В крайна сметка, вместо платените 180 лева, клиентът получава извинение във „Фейсбук”:

„Уважаеми г-н Бабев, благодаря за коментара Ви, тъй като ни помага да подобрим услугите си. Съжаляваме, че не успяхме да удовлетворим очакванията Ви”.

Други клиенти също се оплакват от условията в тризвездния спа комплекс.

„Мазилката от стените падаше. Под масичката имаше люспи от семки. Непочистени от предишните гости. Климатикът не работеше. В банята нямаше кърпи. Да не говорим за халати”, посочва недоволен клинет.

Малина Тончева от Русе получава като подарък от децата си за 50-годишния й юбилей почивка във въпросния хотел.

„С влизането в стаята миришеше на мухъл. Мокетът беше страшно занемарен, мръсен, целият в петна. По средата с някаква метална лайсна, счупена и залепена с тиксо. В банята, огледалата счупени, ваната изкъртена, изпотрошена, захабено. Плочките не знам от кое време са. Басейнът, там беше абсолютна мизерия. Там плочките не са мити сигурно откакто хотелът е построен”, коментира Тончева.

В един момент спира водата: „нито топла, нито студена. Нямаше с какво човек да си измие зъбите. Имали авария. Ще бъде отстранена. На следващия ден отидох да питам на рецепцията, да не стане пак така. Не. Не. Но водата пак беше спряна”, спомня си Малина.

През нощта започнали ремонтни дейности: „чувам някакво адско къртене някъде. Явно хората са изчакали всички почиващи да заспят и се почва едно яко къртене, събаряне, пробиване, някъде на стени ли, на какво, не можах да разбера. Това беше до сутринта”, заявява Тончева.

Проверка от министерството на туризма установява редица нередности в тризвездния комплекс.

„Трагично състояние на първия етаж в хотела. Влага по стените. Течове по тавана на първия етаж. Много странни ремонтни дейности, облепвани с картон, хартия и тиксо, така че да се закрият дупки, течове, кабели висящи. Множество счупени елементи от оборудването и обзавеждането на хотела”, посочва Лиляна Арсова от Главна дирекция „Туристическа политика”.

Проверка правят и от дирекцията за Национален строителен контрол,  регионалната здравна инспекция и от Агенцията по безопасност на храните.

„В момента този хотел въобще не трябва да работи. Той не отговаря на никакви звезди”, заявява Лиляна Арсова.

Оплаквания от клиенти са подадени и в Комисията за защита на потребителите.

„Актовете, които ние сме съставили, са 12. На стойност около 10 000 лв.”, отчита Димитър Маргаритов, председател на КЗП и добавя, че хотелът се рекламира като „спа” без да има удостоверение съгласно изискванията на наредбата за спа обектите.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари