Митрополит Григорий поздрави на 5 езика от крепостта Царевец

1
Стотиците българи и чужденци получиха благодатния огън
Стотиците българи и чужденци получиха благодатния огън Видео: NOVA

Стотици посрещнаха Великден на открито

За поредна година едно от най-красивите посрещания на Великден беше на открито, на крепостта Царевец. Службата пред Патриаршията на върха проследиха стотици жители и гости на старата столица, а атмосферата беше, като от Второто българско царство, предава NOVA.

С поздрав на пет езика великотърновския митрополит Григорий провъзгласи Христовото Възкресение на крепостта Царевец. Стотиците българи и чужденци получиха благодатния огън.

След обявяване на Христовото Възкресение, на върха на Царевец, стотиците жители и гости на Велико Търново преминаха във факелно шествие към централната част на града.

Освен единение, от хората се чуха и още няколко важни пожелания по случай Възкресение - здраве, спокойствие, благоденствие и мир по земята;

А в края на шествието всеки един, качил се до върха на Средновековната крепост в полунощ, получи и подарък - боядисано яйце и козунак.

Богослужението продължи и след първия час на Великден в Катедралния храм на Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари