Митниците и НАП се сливат в единна приходна агенция

1
Предложението е направено от Финансовото министерство
Предложението е направено от Финансовото министерство Видео: NOVA

Това е голяма реформа, за която нямаше предварителна информация, коментираха журналисти

"Сливането на Агенция „Митници” и НАП не е обсъждано от 2014-2015 г. насам. Товава имаше подобни предложения от ДПС и ГЕРБ. В парламентарната група на ПП-ДБ не са информирани за тази структурна промяна". Това заяви журналистът Пламена Игнатова в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Съобщението, че НАП и „Митници” се сливат в единна приходна агенция бе направено от Финансовото министерство тази сутрин.

"Ако ГЕРБ подкрепят идеята, значи е имало предварителен разговор, но той е бил на ниво министър на финансите и партиен лидер", допълни Игнатова.

Според журналиста Юри Велев в управляващата коалиция изненадите са чести. „Това е поредната. Очевидно става дума за голяма реформа, която явно има управленски смисъл. Тя е свързана с много субективен фактор – хора, бази данни”, уточни той.

Относно предстоящата ротация и спора кой да бъде външен министър след като вицепремиерът Мария Габриел стане министър-председател, Пламена Игнатова изтъкна, че дипломатическото ведомство не е ресурсно министерство, но в момента има сериозно напрежение в международен план.

Ние сме в състояние на две войни. Премиерът Денков направи грешка с изказването си (за това, че той иска да бъде външен министър, тъй като гласът на ПП-ДБ трябва да да се чува в чужбина, бел.ред.). Външната политика за ПП ли ще водим, или външната политика на държавата България?”, запита Игнатова.

Юри Велев изтъкна, че в кабинета не се вижда сблъсък на политики. Затова той се чуди защо се обръща толкова голямо внимание на поста външен министър на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Кое за жените шофьори е най-неприятното при паркиране?
- Свидетелите!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари