Митничари задържаха над 55 хил. дрехи ментета на известни марки

0
Митничари задържаха над 55 хил. дрехи ментета на известни марки

Над 55 хил. артикула, носещи знаци на известни търговски марки, бяха разкрити при два поредни случая в Пловдив.

При съвместна операция на Митница Пловдив и ТД на ДАНС, под ръководството на Районна Прокуратура Пловдив в Митница Пловдив бяха задържани общо 52 247 дамски, мъжки и детски облекла със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост.

Облеклата са били превозвани в камион с турска регистрация, пътуващ от Турция за България. Стоката е декларирана за внос като произведени в Турция дамски, мъжки и детски дрехи без изискуемото по закон подробно описание на търговските марки. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която става ясно, че камионът превозва 35 732 пуловери, жилетки, тениски, ризи и панталони с фигуративните и словесни знаци на търговските марки "Tom Tailor", "Tom Thompson", "Jennyfer", "De Facto", "Jules", "Silver Sun", "Esprit", "Lee Cooper", "Bershka", "s.Oliver", "Slazenger", "Bеllfield","Next Up", "Place Est. 1989". По дрехите са открити и указания, че са произведени в Бангладеш. На други общо 16 515 на брой дрехи, открити в същия камион, етикетите са били изрязани, за да бъдат заблудени митническите органи. Случаят е предаден на Районна прокуратура Пловдив. Образувано е досъдебно производство.

При втория случай, отново на камион, идващ от Турция, е извършена щателна митническа проверка. При проверката са открити 205 кашона, съдържащи общо 2 800 текстилни якета, носещи марката LS2. По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Районна прокуратура Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари