Митничари откриха над 5000 кутии цигари, скрити в перални машини

1
Контрабандните цигари са били превозвани в два товарни микробуса
Контрабандните цигари са били превозвани в два товарни микробуса

Контрабандните цигари са били превозвани в два товарни микробуса

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Териториална дирекция Митница Варна задържаха 102 760 къса (5138 кутии) цигари в перални машини, превозвани с два товарни микробуса. Тютюневите изделия са открити при съвместни действия със служители от ГПУ Генерал Тошево, съобщиха от Агенция Митници.

На 13.12.2022 г. двете превозни средства с българска регистрация пристигат на ГКПП "Крушари - Добромир" в посока от България към Румъния на път за Германия. Микробусите са били натоварени с общо 6 употребявани перални машини.

По подаден сигнал от служители на Гранична полиция на пункта за установени тютюневи изделия, митническите служители предприемат действия по компетентност. Извършена е щателна митническа проверка на товара и превозните средства, които са ескортирани до ТД Митница Варна.

При проверката митническите инспектори откриват общо 102 760 къса цигари, укрити във всяка от превозваните перални машини. Тютюневите изделия от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Установено е, че цигарите са собственост на двама пътници придружавали в микробусите всеки шофьор. Срещу нарушителите, български граждани, са образувани административнонаказателни производства. Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари