Митничари откриха над 1 милион лева недекларирана валута на “Капитан Андреево”

0
Валутата е била укрита на различни места - в тир, автобус, бельо и багаж на пътници
Валутата е била укрита на различни места - в тир, автобус, бельо и багаж на пътници

Валутата е била укрита на различни места - в тир, автобус, бельо и багаж на пътници

Митничари откриха над 1 милион лева недекларирана валута на МП “Капитан Андреево”, съобщиха от Агенция “Митници”.

При един от случаите на Митнически пункт "Капитан Андреево" пристига тир, пътуващ от Норвегия през България за Турция. При проверка са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение на полуремаркето. При последвалия физически контрол в две от гредите за укрепване на товара са открити пачки норвежки крони с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 3 000 000 норвежки крони с обща левова равностойност 559 698 лева.

При друг случай митническите служители откриват недекларирана валута с левова равностойност 514 633 лева при проверка на автобус. В превозното средство, с водач – турски гражданин, пътували от Румъния през България за Турция 21 пътници. Една част от валутата е била укрита във фабрична кухина в багажното отделение зад стената на спалното помещение, а друга част – в долното бельо на водача на автобуса. Открити са 148 420 британски паунда, 20 000 евро и 8240 шотландски паунда с левова равностойност 390 360 лева. В хода на проверката в същия автобус при личен преглед на двама пътници мъж и жена - румънски граждани, са открити в бельото на мъжа - 40 000 евро, а в дамската чанта на жената - 23 540 евро с обща левова равностойност 124 273 лева. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

Шофьорите на товарния автомобил и автобуса са привлечени като обвиняеми и са задържани до 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори по две бързи производства, образувани от разследващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура - Хасково с териториално отделение - Свиленград.

Само за два дни са образувани две бързи производства.

Съставени са и два акта по Валутния закон за опит за пренасяне на недекларирана валута в размер на над 1 074 331 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари