Миньори и енергетици стартираха подписка за организиране на ефективна стачка

2
Решението бе взето днес
Решението бе взето днес Снимка: БГНЕС

Решението бе взето днес

Десети ден автомагистрала "Тракия" и Проходът на републиката остават блокирани.

На събрание на магистрала "Тракия", което приключи малко преди обяд, протестиращите миньори и енергетици обсъдиха следващите си действия. Беше взето решение да стартира подписка за започване на ефективни стачни действия, предава БНТ.

Обсъжда се и възможността следващата седмица да се организира национален протест на различни места в цялата страна, на който хора, подкрепящи миньорите, да се включат.

До организирането на ефективна стачка, миньорите са твърди в намерението си да оставят затворени основните пътни артерии - автомагистрала "Тракия", Прохода на републиката и Подбалканския път при Гурково. Ще напишат и отворено писмо до институциите, в което ще поставят срок за изтеглене на териториалните планове от Европейската комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    русенец
    Нека стачкуват, ще внесем миньори от Молдова, Украйна и ще ги заместим тези охранени и нагли терористи. А затварянето на пътища трябва да бъде преустановено. Полиция, жандармерия, военни да се задействат. А и турските и румънските тирове с повече газ и директно, ще пробият блокадата за 10 минути.
  • 3
    3
    Бивш
    В Русе се закриха десетки предприятия с 15 000 работни места ! Тогава т.н. ''Подземни работници'' в енергетиката от Стара Загора, Кюстендил и Перник ,си траеха ! Ние не блокирахме пътища и никой не ни даде 36 заплати ! За сведение това е около 100 000 лева ! Ха сега пролетариите да освободят пътищата и да мирясат, защото като дойде СССР ,пак ги чакат ''съботници '' и опашки за телевизори ''Електрон'' !
  • 3
    2
    Ant 123
    Или срещу Кръгла маса на европейските индустриалци?
  • 3
    1
    Ant 123
    Срещу Европейската комисия в Брюксел и Лисабонския договор ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари