Министерство на туризма: Хотелиерите реагират смело и навременно в помощ на пострадалите

0
Туристите са с подсигурени храна и вода
Туристите са с подсигурени храна и вода Снимка: БГНЕС / Архив

Туристите са с подсигурени храна и вода

Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от наводненията по Южното Черноморие. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова от плаж Нестинарка, където днес тя направи оглед на последствията след наводненията в района.

Министър Динкова отбеляза, че около 4 000 са общо туристите в засегниятия регион на Южното Черноморие. „Намират се решения и всички туристи са настанени и осигурени с вода и храна“, съобщи тя.

Зарица Динкова посочи, че предстои да се направят детайлни обследвания, за да се прецени какви са щетите и че на място е видяла сериозно пострадала конструкция на сграда и пострадала инфраструктура. „Срещу природните бедстия сме безсилни, но след анализ е необходимо да не се позволява повече да се работи върху превенция“, заяви тя.

„Работим съвместно с туроператорите, за да намерим решение по какъв начин бихме могли да подпомогнем извозването на туристите, защото състоянието на пътищата е твърде опасно, за да се пътува с големи автобуси. Благодаря на съответните служби, които действат в добър синхрон. Апелът ми към всички потърпевши е да се вслушват в указанията на институциите, които работят, за да запазят животите ни“, каза министър Динкова.

В Деня на Съединението е изключително важно да се действа с обединени усилия, за да се разреши кризата с природните бедствия, добави тя

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари