Министърът на земеделието ще открие жътвената кампания на церемония в село Борисово

0
Домакин на събитието е Регионалният съюз на фермерите – Дунавско зърно – Русе
Домакин на събитието е Регионалният съюз на фермерите – Дунавско зърно – Русе Снимка: Министерство на земеделието

Домакин на събитието е Регионалният съюз на фермерите – Дунавско зърно – Русе

Национално откриване на жътвена кампания 2023 г. и зажънване на ръжта по проект „Хляб на мира“ ще се проведе на 28 юни 2023 г., съобщиха от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Традиционно всяка година представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната е домакин на събитието. Тази година е Регионалният съюз на фермерите – Дунавско зърно – Русе. Церемонията ще се проведе в русенското село Борисово, а официалното откриване ще бъде в 11:30 ч.

Национална асоциация на зърнопроизводителите

Гост на събитието ще бъде министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

В програмата са предвидени изявления на официалните гости, а след събитието ще има възможност за въпроси от страна на медиите.

Откриването на Жътва 2023 ще протече под мотото „С добро в сърцето, с любов на полето“.

В основата на кампанията е идеята, че добротата и любовта към земята ни държат изправени въпреки бурите и ни помагат да понесем трудностите стоически“, смята Илия Проданов, председател на НАЗ.

Заедно с Национално откриване на жътвена кампания ще направим и ритуално зажънване на ръжта по международния проект „Хляб на мира“.

Проектът „Хляб на мира" е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. България е една от тях. Проектът започва през 2014 г. по повод 25-та годишнина от падането на Берлинската стена и Желязната завеса. Събитието олицетворява премахването на политическите и икономическите граници и преодоляването на разделението. Основната роля на „Хляб на мира“ е да фокусира общественото внимание върху ползите от сътрудничеството и обединението на държавите в рамките на ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    А бе...
    Днес министър, утре същото старо лайно....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари