Министърът на здравеопазването отличи Лазар Радков като „Посланик на надеждата“

0
Чрез „Капачки за бъдеще“ са закупени пет детски неонатални линейки, 22 кувьоза и медицинска апаратура за 14 болници​
Чрез „Капачки за бъдеще“ са закупени пет детски неонатални линейки, 22 кувьоза и медицинска апаратура за 14 болници​ Снимка: Пресцентър на МЗ

Чрез „Капачки за бъдеще“ са закупени пет детски неонатални линейки, 22 кувьоза и медицинска апаратура за 14 болници​

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков връчи плакет и грамота „Посланик на надеждата“ на Лазар Радков и кампанията „Капачки за бъдеще“. Това е третата награда в рамките на инициативата „Седмица на добрите новини“ в Министерството на здравеопазването.

През последните 6 години, от създаването на инициативата до днес, са рециклирани над 1000 тона пластмаса. Чрез „Капачки за бъдеще“ са закупени пет детски неонатални линейки, 22 кувьоза и медицинска апаратура за 14 болници в цялата страна.

Последното начинание на Лазар е организирането на курсове в училищата за деца за оказване на първа долекарска помощ. До момента през такова обучение са преминали около 8000 деца.

„Вярвам, че след като човек успее да се погрижи за себе си и за близките си, единственото, което му остава, е да работи, за да подобри средата там, където живее“, сподели Радков пред проф. Хинков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари