Министър Ангелов: До обяд ще преценим дали да пуснем "зелени коридори"

2
Тази сутрин у нас пристигнаха почти 53 000 дози от ваксината на "Астра Зенека"
Тази сутрин у нас пристигнаха почти 53 000 дози от ваксината на "Астра Зенека"

Здравният министър проф. Костадин Ангелов информира премиера Бойко Борисов, че днес у нас са пристигнали 52 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Астра Зенека".

Днес до обяд ще преценим дали да пуснем "зелени коридори", каза министър Ангелов, тъй като интересът е изключително голям и има много чакащи за имунизация. В същото време, ваксинационният план в различните области върви с различни темпове.

"Там, където има чакащи, ги пуснете. Ако има пред "Пирогов", ВМА, големите болници", коментира от своя страна премиерът Борисов, предава БНТ.

По повод очакващата се утре доставка от 21 060 дози от ваксината на "Пфайзер-Байонтек", Борисов коментира, че те трябва да са разпределени за членовете на СИК. За тях сме заделили ваксини, подчерта проф. Ангелов.

Премиерът и здравният министър се увериха на място в резултатите от финалния етап на пълния цикъл на модернизиране на УМБАЛСМ "Пирогов", осъществен с подкрепата на държавата. През изминалата година правителството отпусна 14 995 760 лева на най-голямата спешна болница в България за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

"Това си е нова болница, отпуснахме всички необходими средства, за да може да се реновират всички клиники и да имаме най-доброто", категоричен е премиерът Борисов.

Той разгледа реновираното детско спешно отделение на болницата, за чието обновяване са усвоени 720 000 лв. През отделението годишно минават над 40 000 малки пациенти, от които 10 000 деца остават на лечение в педиатричните клиники.

"Приключва цялата енергийна ефективност на пет сгради. Имаме изцяло обновяване на външния им вид, смяна на дограмата, отопление, осветление. Разполагаме и с най-съвременна апаратура", добави директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук