Минчо от Пловдив е първото бебе в България, родено през 2024 година

0
Първенецът се е появил на бял свят точно в 00:01 часа
Първенецът се е появил на бял свят точно в 00:01 часа Снимка: УМБАЛ “Свети Георги”

Първенецът се е появил на бял свят точно в 00:01 часа

Първото бебе за 2024 година в България проплака в УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив.

Една минута след полунощ в Клиниката по акушерство и гинекология към университетската болница се роди момченцето Минчо, който тежи 2,850 гр. и е с ръст 51 см. В екипа, участвал в раждането, са д-р Мария Василева, д-р Виктор Кръстев, д-р Рафет Хафузов, д-р Софка Славова и акушерка Нешка Ненкова, съобщиха от лечебното заведение.

Бях планирана за нормално раждане, но се наложи да ни приемат по спешност. За щастие, лекарите реагираха много бързо, подходиха умело, професионално, за да може и аз, и бебчето да сме добре. Всички бяха отзивчиви и внимателни. Благодарни сме им от все сърце за усилията и отношението”, казва майката Лиляна, която днес се чувства добре. Семейството е от Пловдив, момченцето по традиция е кръстено на свекъра.

Тя пожелава на себе си и семейството си най-вече здраве. На всички в клиниката желае все така да радват хората, като бъдат част от най-важното нещо - даряването на нов живот. Да са винаги толкова добри, екипни и успешни.

Припомняме, че за миналата 2023 година отново първото бебе беше родено в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив, но тогава то делеше челното място с друго бебче от София. Тази година първенец е Минчо, появил се на бял свят точно в 00:01 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Честито
    Да е живо и здраво детето и неговите родители. Дай Боже повече българчета, че да оцелее този народ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари