Минаха 24 години от деня, в който Господ беше българин

0
Няма българин, който да не трепне, докато гледа за N-ти път снаряда на Емил Костадинов
Няма българин, който да не трепне, докато гледа за N-ти път снаряда на Емил Костадинов

Не е за вярване, но днес се навършват цели 24 години от деня, в който Господ стана българин насред "Парк де Пренс" в Париж.

Не е за вярване, за тези, които са били в съзнателна възраст и помнят добре този величествен момент от историята на българския футбол.

Година преди четвъртвековния юбилей от знаменитата победа с 2:1 над Франция, дошла с инфарктен гол на Емил Костадинов в последните секунди на мача за "петлите", трасирал пътя към най-славната страница в българския футбол следващото лято в САЩ, е време не да правим поредната тъжна равносметка, а просто да стоплим сърцата си със спомена за нещо, което надали ще се повтори, пише Sportal.bg. 

По темата е казано и изписано почти всичко, но емоцията остава жива дори от дистанцията на времето. Няма българин, който да не трепне, докато гледа за N-ти път снаряда на Емил Костадинов, чуе отново превърналия се в крилата фраза изблик на коментатора "Господ е българин" и види френската мъка и българската радост и гордост. 

Едно е сигурно - тези кадри ще носят емоция на съпреживелите ги до края на дните им, а на тези, които не са били още родени тогава, можем само да пожелаем да изпитат поне същите, ако не и по-силни чувства.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари