Мина "Ораново" се срути върху работници

0
Двама миньори са пострадали сериозно
Двама миньори са пострадали сериозно Снимка: БГНЕС

Двама работници са пострадали при срутване в мина "Ораново", съобщиха от МВР, информира БНР.

Срутването е станало тази сутрин, около 4 ч. 

Потвърдено е това, че инцидентът е станал малко след 3 часа тази сутрин. При срутване по време на нощната смяна са пострадали двама миньори на 37 и 42 години.

Пострадалите са транспортирани в областната болница в Благоевград. В момента се събира екип от специалисти. Само на един от миньорите е направен рентгенов преглед. По първоначална информация травмите им са сериозни. Констатирани са счупвания в тазовата област и краката, но са без опасност за живота.

Обсъжда се вариантът да бъдат транспортирани до столичната болница "Пирогов“.

Последният тежък инцидент в мина "Ораново“ стана на 16 юли 2012 г., когато една от галериите тотално пропадна, а четирима миньори бяха затрупани от кал и земна маса. При спасителната операция загина още един техен колега. След инспекции, продължили повече от 2 години не се откри конкретна вина за смъртта на петимата миньори.

Тогава единствено кметът на Симитли Апостол Апостолов обвини в прав текст ръководството на мината и нейния собственик, че заради занижен контрол и липсата на инвестиции това е капанът на смъртта. Според бившия директор на рудника, Валери Манов, всички предписания на Инспекцията по труда са били изпълнени. Някои от близките на загиналите преди 4 години дори успяха да получат обезщетения, след като заведоха дела.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари