Милионерка събира боклуци в Бруклин

0

Лиза Фиековски е милионер с интригуващо рутинно занимание: събиране на боклук.

Вестник "Ню Йорк пост" публикува материал за 60-годишната дама, живееща в Бруклин в скъпия квартал Проспект Хайтс. Тя притежава имоти на стойност повече от 8 млн. долара в Ню Йорк, включително кооперация от 1 млн. до Парк "Проспект".

Но поне една от инвестициите ѝ е необитаема, благодарение отчасти на необичайното ѝ хоби - в едно от жилищата ѝ има само стара микровълнова печка, чадър, играчки, килими и други боклуци.

Фиековски събира картони, кутии и други опаковки в продължение на около десетилетие, като казва, че така изкарва на ден между $20 и $30 за няколко часа работа. Но се радва, че може да продължи да работи, да разговаря и опознава съседите си и да поддържа района си чист.

"Преди всичко това ми дава физическа активност", казва тя пред вестника.

Фиековски има магистърска степен по бизнес администрация от Чикагския университет, а съпругът ѝ изкарва около 180 000 долара годишно. Работила е като маркетинг анализатор и брокер, а родителите ѝ са високопоставени икономисти в американското правителство.

"Моето семейство мисли, че всичко това е ужасно, но за мен е забавно", казва тя.

Миналия месец градските власти отнели колата на дамата - стара Toyota Camry от 1993 г., защото стояла на улицата, пълна с боклуци, изпочупена и покрита с графити. Но Фиековски казва, че е паркирала законно.

"Хората бяха толкова разстроени, че тази ужасна кола беше в квартала. Това показва колко нетолерантни са хората в този квартал", смята тя.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари