Милиардерът Роман Абрамович с нов проект, който включва и България?

2
55-годишният бивш губернатор на Чукотка има намерение да създаде нов континентален футболен турнир
55-годишният бивш губернатор на Чукотка има намерение да създаде нов континентален футболен турнир Снимка: ИТАР - ТАСС

Руският милиардер Роман Абрамович преди седмица изненада целия свят с решението да се оттегли от оперативното управление на Челси.

След това се появиха информации, че той води преговори за продажбата на клуба, пише Спортал.

Освен това богаташът изрази желание да влезе в ролята на посредник по време на разговорите за мир между Украйна и Русия.

Счита се, че той ще дари всички пари от продажбата на Челси за възстановяването на Украйна след края на войната. Счита се, че той иска между 2-4 милиарда евро за лондонския клуб.

Заради нахлуването на руската армия на украинска територия, Абрамович не е желан на територията на Англия. Заради това той е решил да пробва развитието на нови проекти.

55-годишният бивш губернатор на Чукотка има намерение да създаде нов континентален футболен турнир, твърдят руските медии.

Според информациите, в надпреварата ще се включат отбори от Русия, Сърбия, Израел и България. Ако развитието на турнира върви според предварителните прогнози, много вероятно е допълнително да се включат тимове от Беларус, Казахстан и Финландия.

Според първоначалните планове на Абрамович в новосъздадената лига се очаква включването на: руските ЦСКА (Москва), Спартак (Москва) и Зенит, сръбските Цървена звезда, Партизан и Войводина (Нови Сад), израелските Макаби (Тел Авив) и Апоел (Тел Авив), както и българските Левски, Лудогорец и ЦСКА - София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Крокодил
    Тоя май не е разбрал ,че в Европа не е желан
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари