Милиардер даде по един милион долара на служителите си

9
Доналд Фрийз реши да раздаде 85 млн. долара от личното си богатство на своите служители в знак на благодарност
Доналд Фрийз реши да раздаде 85 млн. долара от личното си богатство на своите служители в знак на благодарност

Американският милиардер Доналд Фрийз реши да раздаде 85 млн. долара от личното си богатство на своите служители в знак на благодарност, след като продаде компанията си за 1,2 млрд. долара, съобщи сп. "Форбс", пише "Стандарт".

Доскоро Фрийз бил собственик на изключително успешната компания C.R. Laurence - доставчик на материали за стъкларската индустрия. След като станал на 70 години обаче, Фрийз решил да я продаде на един от най-големите си клиенти. От сделката предприемачът получил огромна сума и му хрумнало да раздаде бонуси на тези служители, които работели за него поне от година.

Минималната сума, която получава всеки от тях е 5000 долара, като има и такива късметлии, които са взели над 1 млн.

Освен сделката за милиарди обаче Фрийз успял да подпише и договор, с който да гарантира, че новият собственик на компанията ще остави на работа всички 1600 служители. Фрийз спечелил около 885 млн. долара от сделката след данъците и запазил складовете и разпределителните центрове на компанията в САЩ, Канада, Европа и Австралия. От "Форбс" оценяват състоянието му на 1 млрд. долара.

"Нямаше как да изградя всичко това без всички служители, така че най-справедливо бе да споделя част от тези пари", споделя самият Фрийз. Въпреки че продава компанията, той смята да продължи да работи в C.R. Laurence по осем часа на ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари