Милена Стефанова: Предстои търговия за направата на коалиция

0
Нека да не гледаме към 49 Народно събрание, а направо към 50-о, каза тя
Нека да не гледаме към 49 Народно събрание, а направо към 50-о, каза тя Снимка: БГНЕС

Нека да не гледаме към 49 Народно събрание, а направо към 50-о, каза тя

Всичко ще бъде някаква търговия за направата на коалиция, заяви пред БНР проф. Милена Стефанова от Софийския университет.

Необходим е кабинет от експерти, но в някои други географски ширини, където това би работило по-успешно, изказа мнението си тя.

По думите ѝ ГЕРБ са предприели единствено възможния ход. Като носители на първия мандат, те трябваше да предложат кабинет и беше ясно, че той няма да бъде приет от останалите, коментира проф. Стефанова в интервю за предаването "Преди всички" и добави: "И Господ да бяха сложили за премиер, пак нямаше да мине".

Според нея тази нишка на противопоставяне на ГЕРБ няма да бъде прекъсната толкова скоростно. Очевидно е, че този инатлък и безотговорността надделява, отбеляза проф. Стефанова.

Президентът, който опитваше да обяснява колко е лош Бойко Борисов, сега като го "залепят за него" - президентът иска да се дистанцира, коментира тя. Според нея той вероятно пак има нещо наум:

"Колкото и да се кълне, че не иска еднолично да управлява - може би вървим натам. Всички аргументи са налице. Неговите служебни правителства са управлявали по-дълго отколкото каквото и друго някакво временно маргинално правителство да се е случвало. Не се знае дали изведнъж не му идва наум, че третият мандат може да бъде връчен на "Български възход". И виждате ли там щяло да има партийна отговорност".

Според нея компромиси в третия мандат могат да направят всички и това може да бъде облечено като национална отговорност.

ГЕРБ си изпълниха ангажимента, оттук нататък много трудно могат да бъдат обвинявани, че са национално безотговорни, категорична бе проф. Стефанова. ""Възраждане" не знаем на какво парче са готови да отстъпват", добави тя.

Според нея "Демократична България" тотално ще се обезличи, ако направят съвместно явяване с "Продължаваме промяната" на избори.

Проф. Милена Стефанова смята, че при нови избори ситуацията няма да бъде коренно различна: "Нека не гледаме към 49 Народно събрание, а направо към 50-о".

Според нея все пак няма нищо по-хубаво от това да имаме пъстър парламент. Хубавото е, че партиите са започнали да се опитват да си говорят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари