Микробус се заби в дърво в столичния квартал „Люлин“

0
Това, което мен ме шокира, е, че нито един водач не спря да окаже помощ на микробуса, коментира Диана Русинова.
Това, което мен ме шокира, е, че нито един водач не спря да окаже помощ на микробуса, коментира Диана Русинова. Видео: bTV

Това, което мен ме шокира, е, че нито един водач не спря да окаже помощ на микробуса, коментира Диана Русинова.

Автомобил, излизащ от паркинг, отнема предимството на микробус в столичния квартал „Люлин“, преминавайки през лентата за насрещно движение. За да избегне челен удар, шофьорът на буса завива наляво, като се удря в стълб на улично осветление, а след това и в дърво.

Инцидентът предизвика редица въпроси за поведението ни на пътя, както и за толерантността.

„Автомобилът, заради който става инцидентът, излиза от крайпътен обект. Тръгва в лентата за насрещно движение. Преди буса пресича пешеходец. Това показва, че микробусът не е карал бързо. За да не удари челно идващия в неговата лента автомобил, предприема спасителна маневра. Ако водачът на буса не беше предприел тази маневра, можеше да се стигне до ранени“, обясни Диана Русинова от „Европейския център за транспортни политики“, предаде bTV.

„Това, което мен ме шокира, е, че нито един водач не спря да окаже помощ на микробуса, а това е изискване по закона“, подчерта тя.

„Удар и бягство“

При друг инцидент автомобил удари четири коли на паркинг в кв. „Овча купел“. След това водачът обръща и напуска произшествието.

„Първото, което прави впечатление е, че колите са паркирани върху тротоара. Това е недопустимо. Според мен водачът е влязъл с висока скорост. При такива инциденти водачът може да завърти и да си тръгне, а щетите са за собствениците на автомобилите“, каза още Диана Русинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари