Мика Зайкова: Ние сме страната с най-енергоемкото производство

0
Инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии
Инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии Снимка: bTV

Инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии

„Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно производство. Икономиката ни е такава, а освен с фискални мерки, инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии, с добра добавена стойност“, коментира в предаването „Тази събота“ по bTV финансовият експерт Мика Зайкова.

Според нея икономическите мерки на правителството не са нито антиинфлационни, нито антикризисни, а освен това са и много закъснели. По думите ѝ единствената истинска мярка е увеличаването на прага за регистрация по ДДС, която обаче ще влезе в сила от 1 януари 2023 г.

Според депутата Георги Ганев от „Демократична България“ това ще засегне приходите по ДДС в зависимост от това колко филми ще се регистрират

„Искаме да направим реформа в правилата за даряване на храни, които се оказаха доста административно тежки и да се стимулира даряването на храни в срок на годност в България“, посочи той.

Според него това ще е много полезно в ситуация, в която храните тепърва ще поскъпват.

По думите на Мика Зайкова държавата трябва да помогне на бизнеса като например няма данък върху реинвестираната печалба в нови технологии.

„Не е необходимо да вдигаме доходите административно. Ние трябва да помогнем на бизнеса, за да може той сам да вдигне доходите“, каза Мика Зайкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари