Михаил Миков: Има сигнали за нов президентски проект

1
Парадоксът е, че точно тези, които гласуваха орязване на правомощията на президента, са негов продукт, отбеляза той
Парадоксът е, че точно тези, които гласуваха орязване на правомощията на президента, са негов продукт, отбеляза той Видео: Euronews Bulgaria

Парадоксът е, че точно тези, които гласуваха орязване на правомощията на президента, са негов продукт, отбеляза той

Тези изменения в Конституцията бяха очаквани. За първи път се приемат конституционни промени с толкова малко гласове. Мисля, че бързаха да ги приемат, защото това беше част от предизборната им платформа.

Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria председателят на 42-ото Народно събрание Михаил Миков, който е и бивш председател на БСП.

"Разчистиха си сметките с президента. Парадоксът е, че точно тези, които гласуваха орязване на правомощията на президента, са негов продукт.", заяви Миков.

Прокуратурата става много повече политически зависима. Досега беше неофициално, а вече ще е официално. Мисля, че щеше да бъде по-честно, ако парламентът беше приел да назначава главния прокурор и да кадрува в държавното обвинение“, смята Миков.

По неговите думи има голямо обществено недоволство относно отпадането на ограничението министрите да имат само българско гражданство.

Има политически сили, най-вече ДБ, които имат голямо желание да търсят поводи от миналото, за да осмислят политическото си съществуване“, коментира Миков действията на областната управа по демонтажа на Паметника на съветската армия.

Според социалиста монументът в Княжеската градина в София не е паметник на държава окупаторка, а на победата над фашизма.

"Очевидно се развиват процеси. Излизат сигнали за това, че е възможно да се оформи някакъв президентски проект и смятам, че това е причината (Весела Лечева да напусне БСП – бел. ред.).", заяви той.

Казаното от Лечева като причина за напускане беше валидно и преди три, две и една година“, посочи Миков.

Той отбеляза, че не би се включил в президентски проект, защото това ще бъде нещо нетрайно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари