Мигранти: Цената за място в буса е 3 000 евро

0
Претъпкан бус с мигранти катастрофира на АМ "Тракия"
Претъпкан бус с мигранти катастрофира на АМ "Тракия" Снимка: bTV

Претъпкан бус с мигранти катастрофира на АМ "Тракия"

Цената за място в претъпкания бус, който катастрофира на АМ „Тракия“ е 3000 евро. Това разказаха пред bTV част от мигрантите.

Сред първите, доведени с линейка в старозагорската болница са Мехмед, Метин и Кадир. Казват, че са от Афганистан, на възраст от 16 до 20 години. Разказват, че в тесния бус са били над 40 души и едва дишали.

"Едната от гумите се спука и се преобърнахме. Загубихме един от нашите приятели , шофьорът избяга. Поне петима души са ранени и изпитват болки. Дойдохме преди около пет дни през Турция, все още не сме платили нищо. Имам приятел, който живее в Турция и ми помогна с парите, но той остана там“, обяснява Кадир, един от нелегалните мигранти.

Друг от мигрантите е платил на каналджиите. Свързал се е с тях в Турция. Пътят оттам до София в бус с още 40 нелегални, е струвал по 3000 евро на човек.

Целта и на тримата е Западна Европа, но сега ще бъдат задържани и изпратени в някои от центровете за нелегални мигранти у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари