Мигранти се спасиха на косъм от смърт в камион в Германия

0
Мигрантската група пътувала в камиона върху стоката вътре, уточни полицейски говорител. След като въздухът им свършил, един от тях се обадил на полицията от мобилен телефон
Мигрантската група пътувала в камиона върху стоката вътре, уточни полицейски говорител. След като въздухът им свършил, един от тях се обадил на полицията от мобилен телефон Снимка: БГНЕС/архив

Успели да излязат, преди да се задушат

Мигранти, затворени в камион с много малко въздух, успяха да избягат, съобщи днес германската полиция, цитирана от bTV.

Мигрантската група пътувала в камиона върху стоката вътре, уточни полицейски говорител. След като въздухът им свършил, един от тях се обадил на полицията от мобилен телефон.

По-късно бил подаден сигнал, че хора скочили от камион в зона за обслужване близо до град Хайлигенрот в Западна Германия.

Когато полицията пристигнала на мястото, открила осем души без документи за самоличност, сред които един непълнолетен. Те казали, че идват от Еритрея и се опитват да стигнат до Великобритания.

Полицаите разпитали шофьора на камиона, заподозрян за контрабанда на хора. Той заявил, че камионът е натоварен в негово отсъствие в Нидерландия и по-късно заключил вратите от страх някой да не открадне товара, докато спи.

Когато зареждал в Хайлигенрот, чул хората да чукат отзад и отворил вратите, след което седем-осем души изскочили.

Открито е наказателно производство за незаконно влизане без документи, а непълнолетният е предаден на службите за закрила на детето.

През последните години имаше няколко инцидента с десетки мигранти, задушаващи се в запечатани превозни средства. През 2019 г. 39 виетнамци загинаха в задната част на микробус във Великобритания, а през 2015 г.

71 мигранти бяха намерени задушени в камион в Австрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари