МГ „Баба Тонка“ откри 160-та учебна година

10

В русенската математическа гимназия се обучават 682-а ученици

На 15.09.2023 г. МГ „Баба Тонка“ - Русе откри своята 160-та учебна година.

За учебната 2023-2024 година в гимназията се обучават 682-а ученици в 26 паралелки от 5. до 12. клас, съобщиха от учебното заведение.

Математическа гимназия „Баба Тонка“ е наследник на Девическото училище в Русе. От 1970 г. е профилирана математическа гимназия със специализирани паралелки по математика, информатика и биология, и с интензивно изучаване на английски език. Повече от 60 години гимназията заема водеща образователна роля в областта на математиката, информатиката, информационните технологии, природните науки, изкуството и спорта. Обучението в гимназията е емблема за Русе с добрата научна подготовка и успешна реализация на поколения млади хора в различни области на обществения и социалния живот на държавата.

По традиция петокласниците и осмокласниците бяха посрещнати от класните ръководители.

Тържеството започна с церемония по издигане на националния флаг и флага на Европейския съюз. Празничен водосвет отслужи отец Светослав Георгиев.

По традиция 7-класниците приветстваха 5-класниците с добре дошли и им поднесоха торти.

В празничната програма участие взеха училищни формации.

Гости на тържеството бяха:

1. д-р Росица Георгиева – началник на Регионално управление по образование – Русе.

2. Магдалина Илиева – заместник-кмет в Община Русе.

3. Доц. Десислава Атанасова – заместник-ректор на РУ „Ангел Кънчев“

Математическа гимназия „Баба Тонка“ се готви да отбележи своя юбилей с много и разнообразни инициативи, които ще наситят с празнично съдържание богатия училищен живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари