Международното общество за Кришна-съзнание премина с колесница из София

1
Българските последователи на международното общество за Кришна-съзнание, известно още като Движението „Харе Кришна”, отбелязват фестивала на духовното единство и любовта Ратха Ятра
Българските последователи на международното общество за Кришна-съзнание, известно още като Движението „Харе Кришна”, отбелязват фестивала на духовното единство и любовта Ратха Ятра Видео: NOVA

Зрелищната демонстрация бе организирана от последователи на международното общество за Кришна-съзнание

Шарена колесница на кришнари премина по централния столичен булевард „Витоша“, съобщават БГНЕС и NOVA

Българските последователи на международното общество за Кришна-съзнание, известно още като Движението „Харе Кришна”, отбелязват фестивала на духовното единство и любовта Ратха Ятра. Традицията на този празник идва от древна Индия. 

Религиозната организация е основана през 1966 г. от Бхактиведанта Свами Прабхупада (1896 – 1977), наричан от последователите си Негова Божествена Милост. Обществото за Кришна-съзнание принадлежи към традицията на Гаудия вайшнавизма, един от четирите клона на Вайшнавизма – религиозна система, почитаща Бог Вишну като Върховен Бог.

Обществото за Кришна-съзнание е официално регистрирано като религия в България от 1991 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Харе Пенджоу
    А в каляската е Харе Вазиленъ от село Низофо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари