Метеорит удари жена на тераса във Франция

0
Случаите на ударени хора от метеорит са много редки
Случаите на ударени хора от метеорит са много редки

Случаите на ударени хора от метеорит са много редки

Жена е ударена от метеорит, докато е седяла на верандата си и е пиела кафе, съобщи френският вестник Les Dernières Nouvelles d'Alsace (DNA), предаде bTV.

Чух силен шум от покрива. При последвалата секунда усетих удар в ребрата. Помислих, че е животно, прилеп“, каза жената, която пожела да остане анонимна.

Според някои изчисления, шансовете човек да бъде ударен от метеор са приблизително равни на тези да се спечели два пъти от лотарията.

По данни на НАСА приблизително 48,5 тона метеоритен материал пада върху Земята всеки ден, повечето от които попадат в океаните или в ненаселени райони.

Жената е взела материала и го е занесла за изследване, което е показало, че той съдържа желязо и силиций.

В нашата умерена среда е много рядко да ги открием“, каза геологът Тиери Ребман.

Случаите на ударени хора от метеорит са много редки. През 1954 г. жена от Алабама беше ударена от отскачащ метеорит, тежащ девет килограма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ...
    искам снимки или не е станало
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари