MeteoBalkans: Необичайно топло за Коледа и дъждове по Нова година

3
Чести валежи от дъжд и сняг се очакват по високите полета и Предбалкана
Чести валежи от дъжд и сняг се очакват по високите полета и Предбалкана

Чести валежи от дъжд и сняг се очакват по високите полета и Предбалкана

През първото десетдневие на декември средната месечна температура в повечето райони ще бъде с 5 до 10 градуса над климатичната норма. Около нормата ще са сумарните валежи през последния месец на годината. В повечето райони те ще са между 40 и 50 л/кв.м, в планините и южните части – от 60 до 80 л/кв.м.

Синоптиците споделиха подробности какво време ни очаква през декември и така чаканите Коледа и Нова година:

Времето през първото десетдневие на декември

Месецът започва с разваляне на времето и валежи от дъжд. Ще е по-често облачно и дъждовно. По-значителни ще са валежите над планините и в Югоизточна България. Сняг екипът на Meteo Balkans очаква в крайните северозападни райони, Предбалкана и по високите западни полета.

Около 5 и 7 декември времето ще се стабилизира, а облачността ще се разкъса. До края на първото десетдневие след временно прекъсване от юг валежите отново ще се активизират, но ще са предимно от дъжд.

Дневните температури ще са типични за сезона и ще са между 6-8 градуса.

Времето през второто десетдневие на декември

Повечето климатични модели прогнозират, че странната ни ще попада под влияние на многоцентрова област от ниско налягане над Западна и Централна Европа. Температурите ще започнат да се повишават, а облачността над нашата страна ще е по-често променлива, следобедите - с валежи от дъжд.

Към края на второто десетдневие, между 17 и 20 декември, термометрите отново ще се понижат. Ще е облачно и мъгливо.

Времето през третото десетдневие на декември

Застудяването ще продължава и по време на третото десетдневие. Около 23 и 26 декември се очакват превалявания, които ще преминават в снеговалежи по високите полета поради ниските температури. Към момента (28.11.), прогнозите сочат, че около Коледа времето ще е необичайно топло и дори дневните температури ще са над 10-13°С.

Към края на годината температурите ще се понижават. Очакваме и нови валежи от дъжд около Нова година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари