Местните данъци и такси в Русе вече се плащат в пощите

1
Районните каси, които са собственост на "Информационно обслужване" АД, са затворени
Районните каси, които са собственост на "Информационно обслужване" АД, са затворени Снимка: Dunavmost

Община Русе сключи договор с "Български пощи" за касово събиране на местните данъци и такси.

Това съобщиха от местната управа в крайдунавския град, предаде БТА. 

От общинската дирекция "Местни данъци и такси" припомнят, че плащането на данъка върху недвижимите имоти, таксата "битови отпадъци" и данъка върху превозните средства може да се извърши на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. Предплатилите целия размер до 30 април ползват отстъпка от пет на сто. 

Плащането на данъци през тази година започна на 11 януари на касите в дирекцията "Местни данъци и такси". От там уведомяват, че районните каси, които са собственост на "Информационно обслужване" АД, са затворени, тъй като дружеството е прекратило договора с общината.

По този повод е сключен договор с "Български пощи" ЕАД, които са предложили най-изгодни условия, за касово събиране на местни данъци и такси. В момента се работи по осъществяване на техническата свързаност между системата за плащане към кметството и пощенските клонове. 

"Очакваме в най-кратки срокове гражданите да могат да плащат своите задължения освен на касите в дирекцията, и във всички пощенски клонове на територията на област Русе", обясняват от кметството.

От местната управа напомнят, че освен в брой, плащания могат да се извършват чрез банков превод или онлайн през сайта на общината. 

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари