Месечен хороскоп за февруари 2022

1
Вижте месечния хороскоп за всяка зодия
Вижте месечния хороскоп за всяка зодия

Предчувствието за пролет ни прави твърде смели, но до 5-и февруари ретроградният Меркурий ни залага капани

Февруари – преходът от студената зима към дългоочакваната идваща пролет. Денят се увеличава осезателно и усещаме, че е време за обновление, че студът отстъпва. Това е месецът на зараждащата се надежда, който започва с три планети в Козирог, за да ни покаже, че не бива да се пренасяме в света на мечтите за постоянно, защото реалността е пред нас, а тя е сурова.

До 5-о число Меркурий все още е в ретроградната си фаза и ще изникват наяве стари грешки, ще имаме затруднения в комуникациите и връзките. Марс и Венера са в Козирог, откъдето си взаимодействат добре с Уран в Телец.

Следете добре капиталовложенията си и бъдете гъвкави със своите спестявания. Може да се наложи да инвестирате от днес за утре, без да сте го планирали, за да не загубите голяма част от тях. Слънцето и Сатурн са във Водолей, отключвайки все повече свободата в мисленето и желанието за независимост. Опитайте да преодолеете някои мисловни ограничения и заживейте по-свободно през този месец.

ОВЕН

Не сменяйте работата си

През февруари отново основен акцент в прогнозата е силната ви емоционалност. Ретроградното движение на Меркурий до 5 февруари ще е причината да се чувствате подкрепени от колегите, приятелите и близките хора, но това чувство е лъжливо и ще се окаже, че сами сте си го създали без основание. Опитайте се да се вгледате в себе си и да осъзнаете причината за грешките. В службата този месец е абсолютно неподходящ за поставянето на каквито и да е било нови начала, още повече за промяна на работното място. В любовта ще се чувствате далеч по-добре, ако не проявявате прекалено претенции спрямо половинката. Залагайте на хармоничните, а не на напрегнатите взаимоотношения.

ТЕЛЕЦ

Нова работа

Февруари е противоречив месец. От една страна, дарява ви със стабилност и шансове да започнете нещо ново като личен бизнес. Някои ще бъдат подтикнати да сменят работата си с уж по-високо платена. Като се има предвид годината, в която се намираме, е редно да залагате на сигурното, дори и да е по-ниско платено. Избягвайте всякакви рискове, за да не загубите големи суми пари. В никакъв случай не подписвайте каквито и да е било договори в периода 1 – 5 февруари. В любовта ще сте прекрасни партньори – мили и любвеобилни, а това ще допринесе връзката ви да влезе в един нов и по-добър етап.

БЛИЗНАЦИ

Ограничете излишните разходи

През първата седмица на февруари не планирайте големи начинания заради ретроградното движение на Меркурий. Избягвайте да се месите в чужди разговори и да бъдете център на вниманието в периода 7 – 13 февруари, за да не загубите подкрепата на хората, които ви вярват. Последните две седмици от месеца ще са критични, ако проявявате свръхноваторски идеи и ако желаете да ги превърнете в реалност на мига. Склонни сте да вложите в подобни начинания големи суми спестени пари – пари, които буквално ще отидат на вятъра. По-добре ограничете излишните разходи.

РАК

Пазете се от рискове

През февруари ще бъдете доста капризни. През целия месец ще проявявате неудържимо желание да показвате емоциите си и независимо къде сте и с кого сте, да разказвате за своите житейски неудачи, оплаквайки се непрекъснато. В седмицата 7 – 13 февруари ще привличате неподходящи контакти и ще им се доверявате лекомислено. След 14 февруари внимавайте с всякакви общи пари, не теглете кредити и не бързайте да давате суми назаем, ако някой ви поиска. През този период бъдете пестеливи, защото е възможно да се нуждаете дори от спестеното през предходната година. Не инвестирайте в никакви рискови начинания.

ЛЪВ

Нов бизнес

През февруари ще бъдете отзивчиви, контактни и добронамерени. Бъдете по-резервирани към колегите си на работното място, особено ако ви искат пари назаем или ви предложат сътрудничество с финансова цел. Целта е ясна – желаят да градят успехите си на ваш гръб и да ви измамят. Ако започвате бизнес, то той трябва да е с ваше еднолично управление и да го започнете след 5 февруари, за да не уцелите неподходящия период на ретрограден Меркурий. В сферата на любовта и в взаимоотношенията очаквайте разбиране и грижа от страна на вашите близки. Грижа, която вие така и няма да разбирате напълно…

ДЕВА

Спестете си разправиите

През февруари ще бъдете изнервени, поне през по-голямата част от месеца. Дразни ви всичко, което не е по вашата дума, и строго искате да го промените и вкарате в правия път. Тази мисъл ще пронизва ежедневието ви на работа, в личния живот и дори в приятелските среди. Месецът не е подходящ за започване на работа, особено през втората половина. Тогава ще общувате и комуникирате трудно. Опитайте да сдържите неистовото си желание да критикувате всяко действие на вашите близки или на хората, които са около вас. Спестете си излишните разправии.

ВЕЗНИ

Бъдете по-отговорни

През първата февруарска седмица се ограничавайте от смели постъпки и големи начинания. До 5 февруари Меркурий все още е ретрограден и няма да ви насърчава, ако поставяте нови делови начала. От 7 до 13 февруари изпитвате липса на активност и мотивация. Не винете колегите си, ако вие самите грешите. След 13 февруари до края на месеца ще бъдете обсебени от чувство на абсолютна независимост във всичко, което граничи с безотговорност във време, в което отговорността се цени най-високо и се възприема най-достойно.

СКОРПИОН

Бъдете по-самокритични

До 5 февруари заради ретроградното движение на Меркурий ще ви посъветвам да бъдете пасивни и да не поставяте начала на нови проекти. През останалото време вие дори няма да желаете новите начала. Ще бъдете емоционални и чувствителни, което няма как да не се отрази върху взаимоотношенията ви в семейството и във връзките с близките. След 13 февруари имате нуждата да останете насаме със себе си. Не прекалявайте с контактите и анализирайте поведението си, колкото и да не ви се иска. Може би е добре да започнете да виждате грешките вътре в себе си.

СТРЕЛЕЦ

Внимавайте с доверието

През февруари ви очакват доста добри новини относно вашите финансови постъпления и развитието ви в материално отношение през годината. Заради ретроградното движение на Меркурий обаче сте склонни да приемете всичко това като даденост. Не си мислете, че успехите ви ще продължат бързо, ако не полагате нужните усилия, за да ги задържите при себе си. През този месец ви очакват промени в средата на живот и обкръжението. Много сте доверчиви и можете да допуснете доста недоброжелатели, но ако сте малко по-прозорливи, е възможно да попаднете и на свестни хора, които наистина искат да ви помогнат.

КОЗИРОГ

Пазете се от санкции

През февруари вашето желание е нещата да се случват на всяка цена и безкомпромисно защитавате това свое мото. За жалост, Меркурий в началото на месеца е ретрограден и ви съветва да не прибързвате, а още по-малко да подписвате каквито и да е било договори или споразумения. Вършете работата, която се изисква от вас. Поемете ли още ангажименти, само ще си навлечете неприятности на главата, особено през втората част от февруари, когато могат да дойдат и финансовите санкции за ваша сметка. Внимавайте.

ВОДОЛЕЙ

Сеитба

През първата половина от февруари забравете всякакви инициативи от финансов характер. Ако ви се предлага да подпишете договор, за да постъпите на нова работа, задължително трябва да го преподпишете през следващите шест месеца наново. След 15 февруари ще се чувствате великолепно. Вие сте талантливи, иновативни, а в същото време – и педантични към всичко, което вършите. Резултатите от действията ви обаче няма да са светкавични, но дойдат ли – ще са трайни във времето. Посейте това, което се иска от вас сега, за да пожънете успехи след време.

РИБИ

Съчувствате прекалено

Първата седмица от месец февруари ви помага да блестите в очите на всички хора около себе си. Лесно ще се адаптирате към средата, в която се намирате, ще бъдете душата на компанията. Нещата се объркват след 10 февруари, когато освен че не бива да правите промени, не е добра идея и да прекалявате с контактите, защото хората ще ви уморяват, а вие постоянно ще съпреживявате тяхната болка и страданията им. Това ви изтощава допълнително и може да се превърне в повод за разправии в семейството и любовния ви живот.

Тодор Емилов-Тео

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари