Мерцедес 190 SL спечели "Купата на кмета"

0

Рекордните деветдесет и трима участници се включиха в тазгодишното трето издание на Парад на ретро автомобили и мотоциклети в Русе.

По-рано днес, те дефилираха по централните улици на града, а след това се установиха на паркинга на НАП-Русе, където се състоя церемонията по награждаване. На нея присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, народният представител Пламен Нунев, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и др.

Радвам се, че Русе за трети път е домакин на това уникално събитие, което се превръща в празник за всички нас. За мен всеки един участник е истински победител, ставайки част от прекрасната инициатива, превърнала се в традиция“, заяви г-н Стоилов и връчи „Купата на кмета“ на  варненския колекционер Николай Колев с неговия „Мерцедес 190 SL” от 1955 г.

Той  бе отличен и с наградата на публиката, връчена му от изпълнителния директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ Елена Минкова. Наградата на  Фондацията връчи нейният председател - д-р Карапчански - тя отиде при Цанко Александров.

Победителите бяха определени от жури в състав Ганчо Баев, Димо Джамбазов, Асен Асенов и Ангел Калчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари