Първи кадри от ретро парада в Русе

2

За четвърта поредна година Русе е домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети.

Участниците се събраха на паркинга пред магазин Кауфланд в квартал "Дружба" в 10 часа днес.

Събитието веднага привлече ценители на авто "бижутата".

Участие в тазгодишното издание са заявили над 60  автомобилa и мотоциклетa от Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Регистрация на участници ще има и в днешния ден.

Автомобилите, които ще могат да се видят на парада, са от почти всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 - 1987 година.  

В часовете между 11:30 ч. и 12 часа ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе. В маршрута са включени бул. „Христо Ботев“ – бул. „Бозвели“ - ул. „Борисова“ – бул. „Генерал Скобелев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Александровска“. 

След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския войн и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли.

Предвиден е конкурс с десетки награди, сред които:

Награда на Кмета на Община Русе;

Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;

Награда на Авто –мото клуб „РУСЧУКЪ“;

Награда на публиката;

Награда на Русенски университет „Ангел Кънчев“;

Награди на фирмите-партньори и други в зависимост от участниците;

Награждаването ще се състои от 16 часа, като победителите ще бъдат определени от жури, в което ще влязат експерти в областта на автомобилизма от Русе, Стара Загора и Бургас.

Чрез жребий ще бъде определен победител сред зрителите, който ще има възможност да се повози в автомобила или мотоциклета фаворит на публиката.

За доброто настроение на участниците и гостите ще се погрижат  русенската група „Soda A’coustic“ и поп дивата Маги Джанаварова. Водещ  на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова. 

И по време на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе ще разчитаме на специалното участие на Русенския университет „Ангел Кънчев”, които ще представят своите екологични автомобили на бъдещето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари