Меркел създаде грандиозен международен скандал с Египет

0
Той е убиец!!!
Той е убиец!!!

Пресконференцията на египетския президент Абдел Фатах ал Сиси с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин завърши скандално. Жена от гостите се провикна: „Той е убиец", съобщава БТА. Жената веднага беше изведена от охраната.

Други скандираха „долу военното управление", докато поддръжници на Сиси викаха „да живее Египет" преди двамата лидери да излязат от залата. Един от журналистите също атакува Сиси след пресконференцията. Тя поиска да зададе въпрос, но й беше отказано.

След това журналистът започна да скандира „нацист". По време на пресконференцията Меркел заяви, че Германия и Египет имат различия, особено по въпроса за смъртното наказание, но могат да си сътрудничат в области с взаимен интерес. Сиси от своя страна защити наложената срещу бившия президент на Египет Мохамед Морси смъртна присъда. Той поясни, че Морси има възможност да обжалва. Меркел също каза, че Египет е ключов стратегически партньор в Близкия изток, като похвали ролята на страната в борбата срещу „Ислямска държава" и в мирния процес в района.

Германия ще направи всичко възможно Египет да се запази като стабилна нация със силна икономика, поясни тя. Преди това Сиси се срещна с германския президент Йоахим Гаук. Президентът на Египет беше придружен от група бизнес представители.
 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари