Детските градини в Русенско са готови да отворят врати на 1 юни

3
Задължително ще бъде измерването на температурата на всяко дете
Задължително ще бъде измерването на температурата на всяко дете

Детските градини на територията на Община Русе имат пълна готовност да отворят врати на 1 юни.

Това стана ясно на срещата днес между зам.-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев, началника на Регионалното управление по образование Росица Георгиева, началника на отдел „Образование“ към Община Русе Сашо Щерев, старши експерта в РУО Боряна Петкова и директорите на детските градини на територията на Общината.

Обсъдиха се спазването на всички противоепидемични мерки, свързани с борбата срещу разпространението на COVID-19, създаването на организация за приемане на деца в детските градини и опазване на тяхното и това на целия персонал здраве по време на учебния процес.

От предварително попълнените анкетни карти родителите на 1629 деца са посочили, че ще се върнат обратно в детските градини от 1 юни. Призивът на зам.-кмета г-н Енчев е децата, за които има кой да полага грижи в домашни условия, да си останат вкъщи и да изчакат края на извънредната обстановка. Този апел се отправя, за да може да се избегне вторичната вълна на заразата с коронавирус.

Задължително ще бъде измерването на температурата на всяко дете, преди да влезе в детската градина, а здравни специалисти ще бъдат на разположение през всички летни дни от годината.

С отварянето на детските градини от 1 юни предстоят и проверки от Регионалната здравна инспекция, както и от инспекцията по труда. Експерти ще следят за това дали се спазват всички условия за безопасност на работа.

Ресурсните учители, които работят с децата със специални образователни потребности, могат да продължат своята работа с тези деца, които имат най-голяма потребност. Директорите на детските градини имат ангажимент да дефинират и степенуват нуждите на всяко дете, за да бъдат избегнати движения на специалисти от една група в друга.

Община Русе ще съдейства и отговаря на всички възникнали по време на учебната работа въпроси.

На пресконференция днес заместник-кметът Енчо Енчев съобщи, че 1041 деца завършват четвърта група в детските градини в общината, а подадените към момента заявления за постъпване в първи клас са 936.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари