"Ментормейт" открива офис в Русе

2
Разработчикът вече има офиси в четири града в България
Разработчикът вече има офиси в четири града в България

Софтуерният разработчик "Ментормейт България" планира да открие нов офис до края на годината.

Той ще бъде в Русе, а компанията вече оглежда потенциални офис пространства за разширението си. Причината "Ментормейт" да избере точно дунавския град е, че там има достатъчно специалисти, каза Николай Любчев от "Ментромейт", предаде КАПИТАЛ. Разработчикът вече има офиси в София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

Преди три месеца столичното звено на компанията се премести в нова сграда в кв. "Дружба" в София. "Ментормейт" я е наела за следващите пет години и планира тя да стане главен офис за операциите й в Европа. Основаната причина за преместването е желанието ни да предоставим по-добри работни условия на служителите, коментира тогава пристигналият за откриването Тейлър собственик на холдинга "Тейлър корпорейшън", който притежава и "Ментормейт". Още тогава от компанията обявиха планове за разрастване на екипа с около 50 служители.

Русе със своя университет традиционно насочен към техническите специалности, силна математическа гимназия и множество малки и средни IТ компании е един от градовете в България, които могат да предложат на софтуерния сектор алтернативи извън пренаситения откъм компании и прегладнял за кадри софийски пазар. Тъкмо това е и една от причините за "Ментормейт" да се насочат натам. Компанията оглежда офис площи и възнамерява да открие новия си офис през следващите два месеца.

Източник: КАПИТАЛ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари